De omgeving nodigt uit tot tal van activiteiten. Of het nu om wandel- of fietstochten gaat in de prachtige omgeving, een bezoek aan de bruisende stad Breda of Antwerpen of een dagje uit naar één van de grote Brabantse attractie bedrijven: Alles is binnen een mum van tijd bereikbaar. Ook voor België en de Zeeuwse stranden is De Haspel een goede uitvalsbasis.

Cultureel

De Haspel ligt in de gemeente Halderberge.  Halderberge is rijk aan religieus erfgoed. Kerken, kapellen, beelden en meer, nemen u mee terug in de tijd van het Rijke Roomse Leven. De basiliek van de H.H. Agatha en Barbara in Oudenbosch is een absoluut hoogtepunt.

Baseliek van de H.H. Agatha en Barbara

 

Ga er op uit de natuur in!

Halderberge is een groene gemeente met diverse wandel-, fiets-, skeeler,- en paardrijdroutes. U kunt genieten van de bosrijke omgeving en van de diverse bezienswaardigheden die u onderweg tegen zult komen.

 

Wandelen

Natuurpark Pagnevaart
Het natuurpark meet ca. 20 ha. Er zijn mooie wandelpaden, sfeervolle lanen en in het hart zijn prachtige planten te zien. Het park is een restant van een oude turfvaart. Turfvaarten werden gegraven voor de ontwatering van een veengebied en voor het vervoer van turf naar overslaghavens, zoals de haven in Oudenbosch.

Wandelpark Hoeven
Achter centrum Bovendonk, Hofstraat 8 in Hoeven vindt u een prachtig wandelpark. U heeft een schitterend zicht op het voormalige grootseminarie.

Waterpret

Waterpret op De Haspel tijdens de bekende zeskamp of actief een dagje weg met de kids? Bezoek dan Splesj en de Binnenspeeltuin. Splesj is een spectaculair waterpark met glijbanen, duikplanken, speelkasteel en leuke spelletjes. Ook kunt u er heerlijk zonnen of waterfietsen op de roeivijver.

Splesj

De binnenspeeltuin heeft glijbanen, touwbruggen, springkussen, ballenbak en nog veel meer. Jonge en oudere kinderen zullen zich hier prima vermaken, uiteraard ook als het weer wat minder is.

Breda International Airport

Vliegen is leuk! De gezonde spanning bij het opstijgen, de snelheid en het gevoel van vrijheid, zo hoog in de lucht. Bij Breda Airport in Bosschenhoofd ervaart u het allemaal. Zelf aan het roer tijdens een proefvlucht, mee als passagier aan boord van een Cessna of vliegen in de Boeing 737simulator. Of wat dacht u van een tandemsprong bij de parachutistenclub. Aan de grond is het gezellig met een drankje op het terras van restaurant De Cockpit of een bezoek aan het luchtvaartmuseum.

Breda Airport 

Luchtvaartmuseum